Isolering – hvad det er og hvordan du kan bruge det

Der er mange ting som mange mennesker ikke helt har fået hovedet rundt om. Specielt når det kommer til konstruktion af bygninger og lignende er det meget svært for folk at forstå nogle af tingene. Hvad man egentlig skal bruge en ting som ”isolering” til og hvordan det fungerer er noget, som de fleste kun har et mindre kendskab til. Og det er virkelig en skam, for jo mere du ved om disse ting jo mere kan du spare på dem når det er tid til, at du skal til at opdatere din bolig med lidt mere af det. Heri vil jeg beskrive hvad isolering er, hvorfor det er vigtigt at sørge for at sin bolig er godt isoleret og hvordan du selv kan få nogle gode og billige isoleringsmaterialer.

Isolering – hvad det er

Lidt om isolering

Ord isolering kommer af latin. Det kommer af ordet insulatussom kommer af ordet ”ø” (isle). Det er i konkrete termer i dag noget lidt andet. Du kender sikkert godt ordet isolation fra ting som en isolationscelle eller selvpåført isolation. Det betyder kort og godt, at man adskiller nogen eller noget fra andre ting. Om det er mennesker i et fængsel eller andet. Men når det kommer til bygning er det faktisk lidt af en speciel ting vi snakker om at isolere, det er nemlig varme/energi. Har du prøvet at sove i et hus eller bo i en bolig hvor der konstant var koldt? Også selvom du hele tiden havde varmeapparatet kørende? Så er det nok fordi, at boligen ikke var isoleret godt nok. For en dårligt isoleret bolig vil nemlig lade varmen slippe ud og kulden komme ind. Din bolig er altså ikke ”isoleret” fra kulden udenfor, og derfor kommer den nemt ind.

Rent praktisk udføres isolation ved, at man lægger nogle materialer i væggene af bygninger. Disse materialer er med til at isolere varmen således, at den varme du har inden døre ikke kommer til at matche den varme du har udenfor. Dette betyder som regel, at du ikke kommer til at få den kulde der er udenfor ind i din bygning, men det kan i de varme sommermåneder da også betyde, at din bolig kan være rigtig dejlig kølig mens det bare er ved at brænde på udenfor. Isolering er altså en nødvendig ting i Danmark, men det er stadig en rimelig dyr affære for mange, så hvordan sparer man penge på det?

Spar penge på de sædvanlige udgifter

Når det kommer til isolering er der flere ting som mange mennesker som regel bruger lidt for mange penge på. Den ene er mandskabet som skal udføre isolationen for dig (hvis du ikke selv gør det), og den anden er materialerne man skal bruge til det. På internettet er der mange steder du kan finde rigtig god og billig isolering. Og det er helt klart mit tip at prøve at spare der, for mange af de rigtig gode isoleringsmaterialer er faktisk også som regel rigtig billige hvis du finder de rette sider.